Over Groasis

Wie is Groasis – de ontwikkelaar van de Waterboxx®

Sociaal actief

Groasis is een sociaal actief en milieubewust bedrijf uit Nederland dat in 2003 is opgericht door Pieter Hoff.

Herbebossing

Groasis streeft naar de herbebossing van door de mens veroorzaakte woestijnen, samen 2 miljard hectare groot

Missie

We willen dat de armoede in de wereld wordt verminderd en zorgen dat iedereen genoeg voedsel heeft.

De geschiedenis van Groasis – herbebossen is de oplossing!

Groasis is een sociaal actief en milieubewust bedrijf uit Nederland dat in 2003 is opgericht door Pieter Hoff. Pieter Hoff was vroeger een lelieveredelaar en tevens een importeur/exporteur van bloembollen. Voor zijn werk reisde hij de wereld over en zag vele problemen. Bijna al zijn klanten gebruikten druppelbevloeiing en zij klaagden over het dalende grondwaterpeil, dat meer en meer gebieden het slachtoffer waren van ontbossing en dat er meer door de mens gemaakte geërodeerde en droge gebieden waren dan ooit tevoren.

Hij dacht niet alleen aan de droge, geërodeerde en braakliggende gebieden, maar hij dacht ook aan de watertekorten in de wereld. De UN zegt dat er al 700 miljoen mensen in 43 landen lijden aan watertekorten. Op dit moment gebruiken wij ongeveer 70 tot 80% van het zoete water voor landbouwdoeleinden. We hebben dit water nodig om te drinken. Naast de watertekorten in de wereld groeit de wereldbevolking gestaag. Zal er in de toekomst genoeg water zijn om voedsel te produceren?

Pieter Hoff dacht na over de oplossing om productieve bomen kunnen planten en meer voedsel te produceren op een waterbesparende manier. Er moest een manier zijn om meer bewustwording te creëren en mensen water te laten gebruiken op een efficiënte manier. Hij vond de oplossing, verkocht zijn leliebedrijf en richtte zich op de ontwikkeling van de Waterboxx® plant cocoon. Na de Waterboxx® plant cocoon volgden meer producten om bomen, groenten en struiken te planten op een effectieve en waterbesparende manier. Inmiddels kan je met succes bomen planten met de Groasis Ecologische Waterbesparende Technologie en we werken hard om de 2 miljard hectare gedegradeerde grond te beplanten op een betaalbare manier.

Verander braakliggende terreinen in productieve grond

Je kunt met de Groasis Ecologische Waterbesparende Technologie braakliggend terrein veranderen in productieve grond en een groei van je kapitaal creëren. Wanneer je de Groasis Ecologische Waterbesparende Technologie gebruikt, gebruik je 90% minder water dan wanneer je druppelirrigatie gebruikt. Pieter Hoff heeft de producten van de Groasis Ecologische Waterbesparende Technologie zo gemaakt dat je geen tuinierskennis nodig hebt om te kunnen planten. De producten zijn makkelijk te gebruiken en te installeren!

Je kunt de Groasis Ecologische Waterbesparende Technologie gebruiken voor het planten van economisch en ecologisch interessante bomen. Je kunt bijvoorbeeld boomgaarden planten en geld verdienen met de bomen, of je kunt planten voor ecosysteemhersteldoeleinden.

Je kunt in ieder klimaat en in iedere grondsoort planten. Met de Groasis Ecologische Waterbesparende Technologie gebruik je kostenbesparende mycorrhiza en organisch materiaal in plaats van dure meststoffen om je planten te voeden.
De Groasis Ecologische Waterbesparende Technologie kan worden gebruikt bij kleine boeren (fruitbomen in combinatie met groenten), grote ondernemingen, niet gouvermentele organisaties, investeerders en overheden (groener maken van steden, de effecten van zandstormen minimaliseren). Iedereen die geïnteresseerd is om afgebroken en geërodeerd land weer waardevol te maken kan het gebruiken.

Scroll naar boven